Kortverblijf

Kom je graag een keertje proeven van ‘Het leven zoals het is: Onze-Lieve-Vrouw’?
Dan kan je gedurende een korte periode in Onze-Lieve-Vrouw komen verblijven in één van onze 5 kortverblijfkamers.
We horen immers vaak dat de drempel om in een woonzorgcentrum te komen wonen groot is en dat er nog heel wat misvattingen zijn. Een kortverblijf, zo merken we, geeft mensen vaak een positieve kijk op het leven in een woonzorgcentrum.
Tijdens een kortverblijf verblijf je op een gewone afdeling tussen onze andere bewoners. Zo ga je helemaal mee op in het rusthuisgebeuren.
 
Kortverblijf kan eveneens een oplossing bieden aan ouderen die tijdelijk niet alleen thuis kunnen verblijven, bijvoorbeeld na een medische ingreep of ongeval. In dergelijke gevallen kan je bij ons terecht om tijdelijk de nodige ondersteuning te krijgen.
 
Misschien word je in de thuissituatie ondersteund bij dagdagelijkse zaken door familie of vrienden? Dan kan het gebeuren dat het voor deze personen tijdelijk onmogelijk is om die zorgen te kunnen bieden, bijvoorbeeld omdat ze op vakantie gaan of zelf gehospitaliseerd worden.
Om naaste familieleden de kans te geven zich even aan de zorg te onttrekken, biedt Onze-Lieve-Vrouw de mogelijkheid tot kortverblijf.
 
Enkele ervaringen over het kortverblijf:

  • veel sociaal contact en een ruim aanbod aan activiteiten;
  • je kan er een oude bekende tegen het lijf lopen;
  • je hebt een gerust gevoel omdat er steeds iemand is om voor je te zorgen wanneer dat nodig is;
  • je familie is op reis, maar zelf ben je eigenlijk ook even op ‘vakantie’…

 
Je kan voor maximum 60 opeenvolgende dagen en maximum 90 dagen verspreid over een  kalenderjaar in kortverblijf komen. Deze periodes kunnen uiteraard gespreid worden. We vragen wel om een eerste maal minstens een week in kortverblijf te komen. Zo hebben zowel jij als de medewerkers voldoende de tijd om elkaar te leren kennen en verlopen de toekomstige kortverblijven erg vlot. In de mate van het mogelijke verblijf je steeds op dezelfde kortverblijfkamer.
 
Tijdens jouw kortverblijf biedt Onze-Lieve-Vrouw je dezelfde diensten aan als iedere andere bewoner: verblijf, maaltijden, hygiënische en verpleegkundige verzorging, activering en revalidatie, animatie- en ontspanningsactiviteiten, psychosociale ondersteuning en sociale contacten met andere bewoners.
Goed om weten is dat jouw ziekenfonds een steentje bijdraagt en een gedeeltelijke tegemoetkoming voorziet in de dagprijs.
 
Voor meer inlichtingen over kortverblijf kan je contact opnemen met de sociale dienst.