Huiselijkheid en kleinschaligheid

In het woonzorgcentrum O.L.Vrouw wordt eveneens zo veel mogelijk afdelingsgericht gewerkt. Er wonen nooit meer dan 20 bewoners op een afdeling. Per afdeling zijn er telkens twee zit- en eethoeken voorzien. Er is een grote badkamer voorzien, waar de bewoners naar wens een verzorgingsbad, een relaxatiebad of douche kunnen nemen.
In de livings werd een kitchenette open uitgewerkt, net zoals thuis in de moderne leefkeukens, wat opnieuw het huiselijke karakter bevordert en de bewoners aanspoort om hiervan gebruik te maken.
Er worden, waar mogelijk, rustplaatsen langsheen de gangen rondom de patio ingericht.
 
De ruime kamers hebben omwille van hun grootte (ca. 29 m²) de mogelijkheid tot het inrichten van een zithoek met de eigen, persoonlijke meubelen. Alle kamers zijn voorzien van een eigen inloopdouche.
Het dieper leggen van de kamertoegang ten opzichte van de gangwand geeft een meer privaat gevoel en legt tevens een accent van grote herkenbaarheid. Bijzonder in dit huis is de aandacht die gegeven werd aan de kamerdeuren die langs weerszijden van de gang niet recht tegenover elkaar gelegen zijn.
Het nieuwe woonzorgcentrum O.L.Vrouw tracht een antwoord te bieden aan de wens tot privacy van de bewoner. Daarentegen bieden wij de bewoners ook de kans om een grote verbondenheid met de omgeving te voelen, langsheen de grote ramen in de kamers, de transparantie in de gangen en de publiek toegankelijke delen.
In woonzorgcentrum Zusterhof worden hoge waarderingen genoteerd voor het meubilair in de livings en in ’t Lindehof. Vanzelfsprekend wensen wij ook in woonzorgcentrum O.L.Vrouw te beantwoorden aan de wens voor huiselijk, comfortabel zit- en eetmeubilair.
Mede door de aanleg van het groen op het gelijkvloers,  het binnengebied en de patio, alsook door het voorzien van terrassen op alle afdelingen, wil het nieuwe woonzorgcentrum O.L.Vrouw de toekomstige bewoners zich snel thuis laten voelen!